Wellington bélszín recept

  • Wellington bélszín recept
  • Wellington bélszín recept
  • Wellington bélszín recept

Wellington bélszín recept  Wellington bélszín recept  Wellington bélszín recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
30 dkg bélszín
30 dkg gomba

Bors
mustár
Egy csokor petrezselyem
Vaj
Fél fej vöröshagyma
2 tojás
Mustár
8 vékony szelet füstölt sonka

A tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg vaj

1 kiskanál ecet
1 tojás

Recept:

Jeles alkalmakra ünnepi lakoma.

A megtisztított bélszínt sózzuk, borsozzuk, kenjük be mustárral és érleljük 2-3 napig a hűtőben.

Vajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük rá a gombát, fűszerezzük sóval, borssal és pároljuk addig, amíg el nem főtte a levét. Ekkor szórjuk meg egy kiskanál liszttel, engedjük fel egy kevés vízzel és forraljuk össze sűrű péppé. Hagyjuk langyosra kihűlni és dolgozzuk össze egy nyers tojással.

A  bélszín minden oldalát süssük pár percig serpenyőben, vajon. Pihentessük.

A tésztához A hozzávalókat összekeverjük, négyzet alakúra kinyújtjuk, majd négyszer összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, ismét hajtogatjuk, végül kinyújtjuk.

Pihentetjük egy órát.

A  pihenőidő után a tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy bele tudjuk majd csomagolni a bélszínt. A kinyújtott tésztát borítsuk be  a sonkával. Erre kenjük a gombapépet

Helyezzük rá a félig sült bélszínt és csomagoljuk be, a végeket nyomjuk össze.
Kenjük be az egészet nyers tojással, és díszítsük késsel. Vajazott hőálló edénybe helyezve tegyük 180 fokos sütőbe és süssük míg a tészta szép színt kap.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*