Hozzávalók:
2 személyre:
30 dkg bélszín
30 dkg gomba
Só
Bors
mustár
Egy csokor petrezselyem
Vaj
Fél fej vöröshagyma
2 tojás
Mustár
8 vékony szelet füstölt sonka
A tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
Só
1 kiskanál ecet
1 tojás
Recept:
Jeles alkalmakra ünnepi lakoma.
A megtisztított bélszínt sózzuk, borsozzuk, kenjük be mustárral és érleljük 2-3 napig a hűtőben.
Vajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük rá a gombát, fűszerezzük sóval, borssal és pároljuk addig, amíg el nem főtte a levét. Ekkor szórjuk meg egy kiskanál liszttel, engedjük fel egy kevés vízzel és forraljuk össze sűrű péppé. Hagyjuk langyosra kihűlni és dolgozzuk össze egy nyers tojással.
A bélszín minden oldalát süssük pár percig serpenyőben, vajon. Pihentessük.
A tésztához A hozzávalókat összekeverjük, négyzet alakúra kinyújtjuk, majd négyszer összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, ismét hajtogatjuk, végül kinyújtjuk.
Pihentetjük egy órát.
A pihenőidő után a tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy bele tudjuk majd csomagolni a bélszínt. A kinyújtott tésztát borítsuk be a sonkával. Erre kenjük a gombapépet
Helyezzük rá a félig sült bélszínt és csomagoljuk be, a végeket nyomjuk össze.
Kenjük be az egészet nyers tojással, és díszítsük késsel. Vajazott hőálló edénybe helyezve tegyük 180 fokos sütőbe és süssük míg a tészta szép színt kap.