Túrós pogácsa recept

  • Túrós pogácsa recept
  • Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept  Túrós pogácsa recept  

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 dkg só
2,5 dkg élesztő

hajtogatás:
1 tojássárgája

1 tojás a kenéshez

Recept:

Idő-, de nem munkaigényes sós finomság . A tésztája könnyű, puha, remek bor- vagy sörkorcsolyának, de magában is elég  sokat be tudtam kebelezni :D

A hozzávalókból (nem, nem kell felfuttatni az élesztőt) tésztát gyúrunk. Háromszor meghajtogatjuk, fél órás időközönként.

A hajtogatás: lisztezett deszkán nyújtsuk kb egy cm vékonyra a tésztát, majd a bal oldali egyharmad részét behajtjuk úgy, hogy jobb oldalon egyharmad rész tészta kimaradjon.A behajtott részt mekenjük a tojás sárgájával.

A jobb oldalon még szabadon levő egyharmad rész tésztát balra ráhajtjuk a már dupla, és tojással megkent tésztarétegre. Ezután fölülről hajtjuk le a tészta egyharmadát úgy, hogy alul kimaradjon egyharmadnyi rész. Megint megkenjük tojássárgájával.

Az alul még szabadon levő tésztarészt ráhajtjuk fölfelé a többi tésztára.

A pihent, a fentiek szerint háromszor hajtogatott tésztát 2-3 cm vastagra nyújtva szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tetejüket felvert tojással. Megszórhatjuk tökmaggal, sajttal, napraforgómaggal. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük szép barnára.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*