Kelt meggyes tejfölös lepény recept

  • Kelt meggyes tejfölös lepény recept
  • Kelt meggyes tejfölös lepény recept

Kelt meggyes tejfölös lepény recept  Kelt meggyes tejfölös lepény recept  

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
1 csipet só
10 dkg margarin
2 ek cukor
2 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
1 tojássárgája

töltelék:
1 üveg meggybefőtt
krém:
1 tojásfehérje
3 tojás
12 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
40 dkg tejföl

Recept:

Nekiálltam vezetni tanulni, így „vén fejjel”.  Sajnos ez elég sokat elvesz az időmből az elméleti oktatás alatt, a baba szintén nem enged túl sokat mozgolódni a konyhában, így mostanában lanyhult a lelkesedésem. Mondhatni alkotói válságban vagyok. Ráadásul mostanában kevés szimpatikus recept jön szembe velem. Ez végre egy olyan volt, aminek szívsen nekiálltam, főleg, hogy a nehéz részt, a dagasztást a gép megcsinálta helyettem :).

A tészta hozzávalóit kézzel vagy kenyérsütőgéppel kidagasztjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 20×30 cm-es tepsit kiolajozunk vékonyan, és beletapicskoljuk a tésztát.

A tésztára rendezzük a lecsöpögtetett meggyet. A töltelék hozzávalóit alaposan kikavarjuk, és a meggyre öntjük. 160 fokos sütőben kb egy órát sütjük, míg a krém megszilárdul.

Kihűlve szeleteljük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*