Hozzávalók:
2-3 kisebb alma
30 dkg liszt
25 dkg cukor
3 tojás
1 zacskó sütőpor
2,5 dl joghurt
2,5 dl olaj
2 zacskó vaníliás cukor
A tetejére:
20 dkg porcukor
citromlé
Recept:
Vendégségbe készültünk, és nem voltam kifejezetten sütisütő hangulatban, de mégis szerettem volna vinni valamit.
Körülnéztem a hűtőben, milyen alapanyagból gazdálkodhatom….Elég üres. Nem jellemző, de most így alakult. Lássuk csak…
Sonka, sajt, tojás, margarin, joghurt, alma, tej….
Sósat semmiképpen nem, maradjon csak meg a szent sajt vacsorára. Monodiétán vagyok az utóbbi hetekben, folyton sajtos kenyeret eszem, ez az új mániám.
Legyen almás, legyen egyszerű, kevert. Jó!
Bemelegítettem a sütőt 180 fokra, kibéleltem egy 30×40-es tepsit sütőpapírral.
A joghurtot, tojásokat, olajat, lisztet, sütőport, cukrokat beleöntötem egy keverőtálba, és nekiestem a robotgéppel. A masszát beleöntöttem a tepsibe. Az almát meghámoztam, és egészen kis kockákra vágtam, majd rászórtam a tésztára.
Betoltam a sütőbe és sikeres tűpróbáig sütöttem.
Hogy ne legyen olyan snassz, a kihűlt süti tetejét bevontam egy egyszerű mázzal. Ehhez a porcukrot annyi citromlével kevertem ki, hogy sűrű krémet kaptam. Ezt a sütike tetejére egyengettem.