Hozzávalók:
A lepényhez:
50 dkg túró
3 nagy ek tejföl
15 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor vagy egy vanília kikapart magja
3 tojás
1 citrom héja
csipet só
5 dkg búzadara
5 dkg sima liszt
A tetejére:
3 nagy ek tejföl
2 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Recept:
Konyhaninnenkertentul blogján találtam ezt a remek túróst. Már szégyellem, de megint csak egyszerű kevert sütire volt időm, viszont isteni finom!!!! Szinte csak túró az egész, isteni finom!!
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki, majd hintsünk meg zsemlemorzsával egy 25×20 cm-es tepsit. A lepény hozzávalóit keverjük jól össze, és simítsuk a tepsibe. Toljuk be asütőbe és negyed órán át süssük.
A tejfölt a cukrokkal keverjük ki ez idő alatt, majd csorgassuk csíkokban a már szilárdulni látszó sütemény tetejére. Én még egy kis áfonyaszószt is csíkoztam a tejföl mellé.
Toljuk vissza a sütőbe 25 percre.
Langyosan a legjobb!!
Isteni!😊
Köszi!!