Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
15-20 dkg kristálycukor (kóstoljuk meg nyersen!)
15 dkg puha vaj
3 evőkanál mazsola
fél csomag sütőpor
csipet só
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Recept:
Remek délutáni majszolnivaló ez a kissé tömör, zaftos tésztájú túrós süti. Elkészítése végtelenül egyszerű, így kezdők is nekiláthatnak, hisz csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már zsupsz, mehet is a sütőbe. Imádom az iylen kevrt tésztákat rohanós napokon, mert nagyon hamar elkészülnek, alig van velük munka, és mégis van édesség!
Elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy hosszúkás sütőformát.
A tojásokat a cukrokkal és a vajjal kavarjuk habosra, majd keverjük bele a sóval, és sütőporral elegyített lisztet, majd a túrót és a tejfölt.
Végül keverjük bele a mazsolát.
Öntsük a formába, és 50 perc alatt süssük meg. Ha nagyon pirulna a teteje, vagy tegyük alsóbb polcra a sütőben, vagy takarjuk le alufóliával.
Várjuk meg, míg kihűl, és szeletelhetjük. Porcukorral díszítsük, akár lekvárral is kínálhatjuk.
Szia!
A tejföl hova kerül?
Jaj, de figyelmetlen voltam. A tésztába!
Javítottam is!
Köszi!