Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 dl natúr joghurt
1,5 evőkanál méz
0,8 dl langyos víz
fél evőkanál olíva olaj
2 csapott mokkáskanál só
1 tojás a kenéshez
Recept:
Megint tallóztam a neten, és leltem egy csomó guszta receptet.
Megint mástól hoztam receptet (hála Gabicsek blogjának)…
éééés megint a kenyérsütő végezte a piszkos munkát. :)
Erről a zsemléről is csak szuperlativuszokban tudok beszélni, remek receptúra, foszlós, puha, isteni!!
Vigyázat, csak 6 db-ra szól!
Bedobáltam az üstbe a hozzávalókat (alulra a folyadék az élesztővel, rá a liszt, majd a többi), és megdagasztattam-kelesztettem a tésztát.
A megkelt tésztát 6 egyforma darabra osztottam és zsemléket formáltam. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket egymástól távol, és hagytam 20 percig kelni őket. A kelési idő alatt előmelengettem a sütőt 200 fokra.
A 20 perc leteltével felvert tojással lekentem a tetejüket, és behelyeztem a sütőbe.
Südögéltek 10 percig, majd mérsékeltem a hőt 180 fokra és hagytam „szolizni” őket 10-15 percig. :)
Utána még melegen jól befaltuk.