Hozzávalók:
2 főre:
fél kg durva konyhasó
40-50 dkg pulykacomb filé
10-15 dkg fagyasztott meggy vagy konzerv
2 evőkanál méz vagy barnacukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál citromlé
őrölt zöldbors
Recept:
A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz túl sós!
A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst. Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd a sültet. Alufóliával fedtem, és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit megpirítani negyed óra- 20 perc alatt.
A mártáshoz kissé megkaramellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.
Az ételt én főtt burgonyával kínáltam.