Hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
Fél csomag sütőpor
Krém:
6 dl tejszín
Porcukor
2 dl tojáslikőr
1 zselatinfix
1 tejszínhabpor
Recept:
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
7 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.
A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.
A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Több részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni.
A masszát harmadát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A többi tésztát elfelezve süssünk még 2 lapot.
A krémhez verjük fel a tejszínt ízlés szerinti porcukorral keményre. A tejszínport és a zselatinfixet keverjük össze, majd keverjük ki a likőrrel. Adjuk a habhoz és verjük egynemű habbá.
Töltsük meg a három lapot, vonjuk be a harmadik lap tetejét a krémmel, a maradék habból pedig díszítsük habrózsával a kockákra vágott sütemény tetejét.
Ráadásként a habrózsákba szúrhatunk <b><a title=”csokitranszferfólia” href=”https://gasztromanko.hu/index.php?article=transzfer-folia”> csokidíszt </a></b> is