Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás
3 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
7 evőkanál cukor
piskótatallérok
1 dl feketekávé
A krémhez:
40 dkg krémsajt
4 dl tejszín
Porcukor
3 evőkanál Nescafé
Rum
Egy csomag zselatinfix
Recept:
A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt A4 méretű tepsibe egyengetjük és 190 fokra előmelegített sütőben megkezdjük a sütést.
Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig sütjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a habkrémmel. A krémre egy sor feketekávéba mártott piskótatallért teszünk, amit szintén krémmel kenünk meg, és rátesszük a piskóta másik felét.
A piskótát töltés előtt megfröcskölhetjük egy kevés rumos kávéval.
A krémhez 3 evőkanál Nescafét oldjunk fel kevés rumban (vagy vízben).
A krémsajtot keverjük ki porcukorral és az ízlés szerint adagolt kávéeszenciával.
A tejszínhabot verjük fel, keverjük össze a kávés krémsajttal és a zselatin fix-szel.
A torta oldalát habcsővel díszítsük, tetejét kakaóporral szórjuk.