Hozzávalók:
4 tojás
6 dl tej
csipet só
3-6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
Recept:
Tejpite vagy tejespite…
Hogy mire emlékeztet? Vaníliapudingra, vagy talán tejberizsre rizs nélkül. Ehetjük lekvárral, szörppel leöntve, alkohollal locsolva és meggyújtva.
Egyszerű elkészíteni,a palacsintatésztához hasonlóan a tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral (ízlés szerinti mennyiséggel. Én nagyon édesen szeretem) és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. Tehetünk bele mazsolát, narancs vagy citromhéjat is!
Kivajazott, magas szélű tepsibe öntjük a híg tésztát, és előmelegített, 220 fokos sütőben durván 15-20 perc alatt hólyagosra, enyhén barnáspirosra sütjük.