Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg csirkehús (én mellből készítettem, és tettem bele csirkemájat is) apróra vágva
1 fej vöröshagyma
4 szép sárgarépa
1 szál fehérrépa
jó nagy marék mirelit bosó
10 dkg gomba
1 doboz főzőtejszín (min. 3 dl)
1 jó nagy evőkanál keményítő
1 ek tárkony
vegeta
szárított zöldségek
citrom
tárkonyecet
Recept:
Egyik kedvenc savanykás levesünk.
Elkészítéséhez tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra a hagymát. A zöldségeket szintén pucoljuk meg és szeleteljük fel.
A hagymát kevés vajon futtassuk meg. Sózzuk egy csipet sóval, adjunk hozzá kevés vizet és alacsony lángon pároljuk, hogy a hagyma kellőképpen megpuhuljon. Úgy öt perc után adjuk hozzá a felszeletelt zöldségeket (kivéve a gombát és a borsót), a tárkonyt és a húst. Öntsük fel vízzel (min. 1.5 liter) és ízesítjük a szárított zöldségekkel, vegetával.
Addig főzzük, míg a répa kezd puhulni, de még ress. Ekkor teszem bele a szeletelt gombát és borsót, mellyel tovább főzöm. Ha a borsó is puha már, citromlevet és tárkonyos ecetet adok hozzá kóstolgatva. A tejszínbe keverem a keményítőt, néhány kanál forró levest adok hozzá a tálkában, jól elkeverem, majd a leveshez adom.
Egyet forralok rajta, és tálalható!
Citrommal, tejföllel kínáljuk.