Hozzávalók:
16 dkg liszt
8 evőkanál cukor
8 tojás
fél sütőpor
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
1 doboz habtejszín
rum és porcukor ízlés szerint
meggybefőtt
25 dkg mascarpone
zselatinfix
40 dkg marcipán
Recept:
Apu szülinapjára szántam e tortát. Nagy gesztenyerajongó!
A tojások – 4 kanál cukorral – habbá vert fehérjébe óvatosan belevegyítjük a maradék cukorral kikevert sárgáját és a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon sütjük tűpróbáig.
A tetejét kevés liszttel meghintve lefordítva rácson hagyjuk hűlni.
Kettévágjuk, a krémmel töltjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük és elkeverjük a zselatinfix-szel és a mascarponeval. A gesztenyemasszát áttörjük, ízesítjük rummal cukorral, a befőtt levével. Végül elegyítjük a tejszínes keverékkel. Az alsó lapot megkenjük, megszórjuk befőttel. Rátesszük a felső lapot, a tetejét és az oldalát is vékonyan bevonjuk.
A kinyújtott marcipánnal borítjuk, tetejét díszíthetjük csoki-cirádákkal, illetve a képen látható módon „vadgesztenyékkel”
A vadgesztenyék boltban kapható „Marci desszert”-ből és marcipánbevonatból készültek. Ezt a mélyhűtő-pultban keressük.