Hozzávalók:
4 főre:
80 dkg csirke darabolva
3 dl tej
1 dl méz
20 dkg csiperkegomba
őrölt csemegepaprika ízlés szerint
5 dkg sima liszt
só,
őrölt fekete bors ízlés szerint
vaj
Recept:
Gabicsek blogján botlottam bele ebbe a guszta húsételbe. Valamiért nem szeretem, így ritkán csinálok csirkecombot, de most kivételt tettem, mert annyira kellette magát.
Ráadásul ez megint egy könnyen és gyorsan elkészíhető fogás, hisz csak összekészítjük, és a sütő végzi a munka oroszlánrészét, nem kell a tűzhely mellett állni, kavargatni.
Én csirke felsőcombfilét használtam a recepthez. Ezeket jól megmostam, majd borsoztam, sóztam, és paprikás lisztbe forgatttam. Egy kivajazott sütőtáéba rendeztem őket, és a tetejükre is tettem néhány darabka vajat. Előmelegített, 190 fokos sütőben pirosra sütöttem őket.
Ezután a mézet a tejjel összemelegítettem, és nyakonöntöttem a combokat vele. A hőt 170 fokra mérsékeltem és újabb 40 perc párolás következett.
Ha ezzel is megvagyunk, halmozzuk a husira a megpucolt, felszeletelt gombátés adjunk még 10 percet a sütőnek. A sütőből kivéve tányérra helyeztem a húst. A gombát a tepsiben hagyva összekevertem a szafttal és visszatettem a sütőbe még 5 percre.
A húst a gombás mártással és sült burgonyával kínáljuk.