Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg vaj
30 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
csipet só
2 tojássárgája
3 teáskanál ánizs
díszítés:
1 tojásfehérje
dekorcukor
Recept:
Finom, karácsonyi (:)) hangulatot árasztó keksz.
Elkészítése egyszerű, kezdőik is bátran nekiállhatnak. Imádtam, ahogy sütés közben a narancs illata bejárta a lakást!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A hozzávalókat gyúródeszkán alaposan gyúrjuk össze.
Lisztezzünk jól a tészta alá, és nyújtsuk ki fél cm vastagra. Csillag alakú szaggatóval készítsük el a kis kekszeket, kenjük meg tojásfehérjével vékonyan, szórjuk meg dekorcukorral vagy apróra vágott dióval, mogyoróval, ahogy tetszik, majd a sütőlemezre téve süssük halvány barnára őket.