Hozzávalók:
4 közepes tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 dl olaj
50-60 dkg szilva
4 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
Recept:
Ma ebédre gulyáslevest készítettem, és gondoltam, második fogásnak elég is lesz egy kis őszidéző szilvás sütemény.
Ez a recept nem margarint, hanem olajat javasol zsiradék gyanánt. Finom, könnyű, omlós a tésztája, és istenien megkaramellizálódott a szilvák tetejére szórt fahéjas, vaníliás cukor. Épp egy sokadik szeletet majszolok, hasamban Alízzal, míg e a receptet írom :)
A tésztája egyszerű, kevert. Mielőtt nekilátunk, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki, majd hintsünk meg zsemlemorzsával egy 30×20 cm-es tepsit.
4 közepes méretű tojást üssünk egy alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük szép habosra. Öntsük hozzá az olajat és sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne a tészta (a kenhetőnél picit hígabb a jó állag), adjunk hozzá kevés tejet.
Simítsuk a tepsibe, és rakjuk ki magozott, felezett szilvával. A vaníliás cukrokat a fahéjjal és cukorral keverjük össze, majd hintsük meg a szilvák és a süti tetejét.
Toljuk be a meleg sütőbe, és kb. 40 percig süssük, míg a tészta tapintásra átsült.
Imádom a szilvásat, tetszik a recept ……, de nem ezért írok.
Szívből gratulálok Alízhoz!
Nagyon sok örömöt és boldogságot kívánok.
Rendszeres olvasód és követőd:
Piroska
Kedves Piroska!
Nagyon nagyon köszönöm!!!!!!
Reméljük, hamarosan meg is érkezik!
gasztromanko