Hozzávalók:
2 személyre:
30-35 dkg csirkemellfilé
só
szezámmag
1 tojásfehérje
Mártáshoz:
1ek szójaszósz
3 evőkanál méz
1 kiskanál balzsamecet
Burgonyasalátához:
4 szem közepes burgonya
1 dl majonéz
1 fej lilahagyma
bors
só
mustár
1 dl tejföl
Recept:
Szezámmagbundába bújt apró csirkefalatok pikáns mártással, hagymás burgonyasalátával…
A csirkemellfilét megmosom, apró falatokra vágom, sózom és állni hagyom 10 percig.
Ha megvan, megforgatom enyhén felvert tojásfehérjében és szezámmaggal panírozom. Én tettem kevés napraforgómagot is a szezám közé.
Bő olajban kisütöm.
A burgonyasalátához a krumplikat meghámozom, megmosom. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm.
A lilahagymát szintén megpucolom és vékony karikákra vágom.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a mustárral, sóval, őrölt borssal, ízlés szerint.
A burgonyához óvatosan hozzákeverem a hagymát és meglocsolom a mártással. Óvatosan összeforgatom.
A mártáshoz a mézet, a szójaszószt és a balzsamecetet összekeverem és vékonyan a húsra csepegtetem.
Jó étvágyat!