Hozzávalók:
6 muffinnyi mennyiség
4 dl tejszín
4 g zselatin
3-4 ek cukor
2 zacskó vaníliás cukor
4-5 dkg szeder
Recept:
Anyuék kertje szedernagyhatalommá lépett elő. Dúsan csüng alá a bokor, tele a finom gyümölccsel. Kaptam egy szép adaggal. Nyersen is finom, de gondoltam, egy panna cottát milyen remekül feldobna.
Kikészítettem 4 gramm zselatint egy pici edénybe. A tejszín felét, a cukor felét és 1 vaníliás cukrot melegítsünk forráspontig. Ekkor kézi habverővel keverjük hozzá a zselatin felét.
Öntsük vízzel kiöblített muffin- vagy szilikonformákba, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd hűtőben dermesszük meg.
Az alapanyagok másik felével hasonlóan járjunk el, csak a kész keverékbe tegyünk leturmixolt szedret. Ha kissé lehűlt, óvatosan kanalazzuk a formákba, a fehér rész tetejére.
Ezt is dermesszük meg.
Késsel körbevágva, a formák alját egy pillanatra forró vízbe mártva szépen kiborítható!