Hozzávalók:
1 liter 100 %-os ananászlé
1 friss ananász vagy 1 konzerv
4 dl kókusztej
1 rúd vanília kikapart belseje
méz, ha szükséges
Recept:
Megint egy „csalós”, hűsítő, főzést nem igénylő leves kánikulára. Férjem szerint ez nem leves, csak egy „szégyellnivaló” turmix. De kellemes ízű :)
A friss ananászt pucoljuk meg, kockázzuk fel. Ha konzervet használunk, akkor annak levét használhatjuk a levesbe.
Az ananászlét és a kókusztejet öntsük egy nagy tálba (adjuk hozzá a konzerv levét), adjuk hozzá a vaníliát, a mézet ízlés szerint, alaposan keverjük el. Ha a kókusztej nem homogén, botmixerrel is rásegíthetünk. Végezetül tegyük bele a felkockázott ananászt. Citromfűlevéllel díszíthetjük.
Alaposan behűtve tálaljuk.
Szia! A kérdésem az lenne, hogy a zselatin hogy aránylik az agar-agar porhoz? Például receptben, ha a 50 g zselatint szeretném helyettesíteni, azt ? g agar-agar por váltja ki?
köszönöm
Szia Tünde!
1tk (kb. 5g) agar agar megfelel 6 zselatinlapnak, és elegendő 50 dkg gyümölcshöz vagy 500ml folyadékho. Elkészítési módja: a csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk, majd folyamatos keverés mellett 2 percig forraljuk.