Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
2 púpos evőkanál finomliszt
2 púpos evőkanál rétesliszt
4 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só
Krém:
3 dl hulala
6 dl natúr joghurt (legjobb a görög)
ízlés szerint porcukor/méz
másfél zacskó zselatin
1 dl víz
1 zacskó expressz tortazselépor
50-60 dkg szeder
Recept:
Gyümölcsös, napfényes, igazi nyári torta.
A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.
A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.
A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.
Sütőpapírral béleljük egy 24 cm kapcsos tortaforma alját. A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát.
A kész piskótát tegyük állítható méretű tortagyűrűbe, ez segítségünkre lesz, míg a joghurtos réteg megszilárdul. A piskótára szórjunk egy réteg finom feketeszedret.
A joghurtos réteghez a joghurtot keverjük össze a felvert tejszínhabbal és ízlés szerinti porcukorral/mézzel. Keverjük bele a forró vízben feloldott zselatint.
Tegyük hűtőbe míg kissé megszilárdul.
A szilárd joghurtra sorakoztassuk rá szépen a szederszemeket-
Az expressz zselét a tasakon levő utasítás szerint készítsük el, majd nagyobb ecset segítségével hordjuk fel a zselét a szedrekre, ezzel szép fényt adva a tortának.
Végül késsel lazítsuk meg a torta oldalát, és szedjük le a karikát.