Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás puding
3 tojás
2 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
csipet só
Recept:
Első igazi sütésem Kuli, azaz Réka babánk megérkezése után…most három hetes és három napos a kis ördög, és első nyugalmasabb éjszakánkon vagyunk túl. Eddig majd’ egész éjjel visított szegény, talán hasfájás miatt, így felváltva járkáltunk vele éjjel és idegeskedtünk, mi baja lehet.
Úgyhogy örömünnep, sült a túrós! Ez egy fehérjedús, könnyű, cukor helyett édesítővel készítve diétába is beilleszthető egyszerű kis sütemény. Én meggyszósszal kínáltam, nagyon finom!
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és vajazzunk ki, majd hintsünk meg morzsával egy 18x 24 cm-es sütőtálat.
A tojásfehérjéket verjük csipet sóval kemény habbá. Ekkor keverjükbele a cukor felét.
A sárgáját a maradék cukrokkal verjük addig, míg kifehéredik, majd keverjük bele a többi hozzávalót.
Végül forgassuk össze – már kézi erővel – óvatosan a fehérjehabot. Öntsük a formába és addig süssük, míg a teteje elkezd barnulni.
Porcukorral meghintve, lekvárral, vagy bármilyen szósszal tálaljuk.