Hozzávalók:
175 g tejföl
7 dkg vaj
14 dkg cukor
4 banán
2 tojás
14 dkg liszt
8 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
1kk sütőpor
1kk szódabikarbóna
fél citrom leve
Recept:
Piszkétől kívántam meg ezt az egyszerű, banános kevert sütit. Több receptesoldalon is megvizslattam, egyértelműen az ő képe volt a legszebb. Viszont mindenhol puha, isteni süteménynek írták le, hát belefogtam.
Persze, mit nem vettem meg hozzá? A joghurtot. Így egy életem, egy halálom, megpróbáltam tejföllel és nem csalódtam.
Viszont az én ízlésemet több cukor elégítette volna ki, de most az eredeti mennyiség szerepel itt.
Először a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljünk ki, ezt kenjük meg vajjal és szitáljunk rá porcukrot.
Keverjük el a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
A vajat kézi mixerrel keverjük habosra a cukorral, adjunk hozzá egy villával pürésített banánt, a tejfölt, egyenként az egész tojásokat, majd a száraz hozzávalókat. Keverjük alaposan el.
A maradék 3 banánt hámozzuk meg, lapjában vágjuk félbe majd a vágott felületet kenjük meg a citrom levével.
Lefele fordítva tegyük őket a tepsibe, kanalazzuk rá a tésztát. 35-40 perc alatt sült készre, tűpróba után kivehető.