Hozzávalók:
30 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
5 db tojás
10 dkg porcukor
A sütéshez : olaj .
A rétegek közé : 3 tábla Milka tejcsokoládé
Recept:
Tücsökbogár honlapjáról kívántam meg ezt a finom palacsintát.
Egy fárasztó, „metrónemközlekedős” nap után, a munkából röpke 2 és negyed óra alatt hazaérve láttam neki.
Sikerült a recept feléig eljutnom, amikor is a tojáshab és a sárgájás vaj összevegyül, ámde – „god knows”, miért – nem tettem bele sem a lisztet, sem a tejet.
Csüggedten és értetlenül álltam a serpenyő fölött és szentségeltem, mert sehogy sem akart palacsintává alakulnia hab….
Ezt csinálja utánam valaki. Ámde jött a mentősereg, férjem személyében, aki kedvesen átvette a vezetést, és végül csak sikerült a művelet.
Tücsök kevesebb csokit ír, én szeretem, ha édes.
A milkát ledaráltam robotgépben. A tojások fehérjét felvertük kemény habbá. A sárgáját , a vajjal és a cukorral habosra kevertük. Ehhez már drága Jánosom adta hozzá óvatosan a habot, a lisztet és tejet, óvatosan, vigyázva , hogy ne törjön össze.
A palacsinta sütőben egy kevés olajat hevített. Az első adag tészta egyik oldalát szép pirosra sütötte. A sült felével alul átcsúsztatta egy tányérra. A sületlen részt megszórta a finom reszelt csokoládéval .A következő palacsintával ugyanígy járt el, rácsúsztatta a csokis rétegre, a tetejét megszórta csokival .
Ezt folytattuk mindaddig , amíg az utolsó palacsintához értünk. Az utolsó réteg sült fele kerüljön felülre. Kb. 8-9 réteg lesz ennyi tésztából.
Tortaként szeletelhető.