Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
Piskóta:
16 dkg liszt
8 evőkanál cukor
8 tojás
fél sütőpor
Egyéb „sallang”:
2 zacskó főzős vaníliás pudingpor
fél dl rum
Kis zacskó mazsola
5-10 dkg darált dió
3dkg kakaópor
ízlés szerint porcukor
kevés tej
2-4 dl habtejszín (ízlés szerint)
Recept:
A tojások – 4 kanál cukorral – habbá vert fehérjébe óvatosan belevegyítjük a maradék cukorral kikevert sárgáját és a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon sütjük tűpróbáig.
A tetejét kevés liszttel meghintve lefordítva rácson hagyjuk hűlni.
Amíg sül a tészta, megfőzzük a pudingot, leforrázzuk és rumba áztatjuk a mazsolát.
A megsült tésztát felkockázzuk, meghintjük a mazsolával, megöntözzük rummal, és betakarjuk a pudinnggal, tetejére a diót szórjuk.
Tálalás előtt tejszínhabbal és a csokikrémmel díszítjük.
Csokikrém: a kakaóport ízlés szerinti cukorral elkeverjük és kevés tejjel felfőzzük a cukor olvadásáig.