Hozzávalók:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
2 teáskanál só
2 tojás sárgája
20 dkg sajt
Recept:
Amikor az internetet böngésztem, az után kutatva, hogy mit pakolnak a szuperanyuk iskolai uzsonnának, több olyan képet is leltem, amin remek kis kekszek szerepeltek. Heuréka!
Miután a drágalátos gyermek úgyis csak fehér kenyeret hajlandó enni, ez semmivel sem egészségtelenebb, és legalább tudom mi van benne.
Tegyük hozzá, hogy most az EB idején sörkorcsolyának sem utolsó!
Így gyorsan nekiduráltam magam, és előkészítettem a tésztát.
Jó, ha pihen legalább egy órát a hűtőben, ennek köszönheti a ropogósságát.
Mivel mániám, hogy az étel csak frissen jó, ezért reggel felkeltem 10 perccel korábban, hogy kisüssem.
A tésztát összegyúrjuk kézzel, de én a késes aprítógépemre bíztam.
Amikor meg vagyunk az összeállítással egy zacskóba vagy fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
A pihentetés után enyhén lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval kiszaggatjuk és szívószállal lyukasztgatjuk a kis kekszeket.
180 fokos előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben körülbelül 10 -12 perc alatt világos színűre sütjük.