Hozzávalók:
30 dkg liszt (vegyesen: finom, teljes kiőrlésű búza, tönköly, kukorica)
25 dkg margarin
min. 1kk só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk ecet
víz
2 marék mag (lenmag, szotyi, szezám)
magok a szóráshoz
Recept:
Erika kolleganőm zseniális egészséges receptje ez a finom, ropogós, fűszeres, variálható sós nassolnivaló.
Előző nap állítsuk össze a tésztát, mert pihennie kell. A lisztet dolgozzuk össze a margarinnal, sóval, ecettel, magokkal és ha szükséges, annyi vízzel, amivel kemény, de gyúrható tésztát kapunk. (Én mindig megkóstolom, hogy elég sós-e)
Nyújtsuk ki, és hajtogassuk, fél óránként, legalább háromszor. Folpackba csomagolva tegyük másnapig hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsuk késfok vastagságúra, szaggassuk ki, kenjük meg felvert tojással, hintsük meg a magvakkal, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük barnára.