Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 zacskó szárított élesztő
2 dl tej
1 ek cukor
2-3 ek étolaj
10 dkg krumplipüré
só
1 nagy doboz tejföl
25 dkg kockázott bacon
1 fej lilahagyma
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg trapista sajt
Recept:
A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és beleszórva az élesztõt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztõs tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszem a többi hozzávalót, majd langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belõle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát, majd betolom az elõmelegített, 180-190 fokos sütõbe. Aranysárgára sütjük. Ezalatt a bacont félig kisütöm, kicsit ropogjon. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összetöröm és elkeverem a tejföllel.
Kiveszem, gazdagon megkenem tejföllel. Megszórom a baconnal, a hagymákkal és a reszelt sajttal majd pirosra sütöm.