Hozzávalók:
A muffinformák kikenéséhez (7 db lesz belőle):
egy kanál puha vaj
két ek cukrozatlan kakaópor
A csokis masszához:
12 dkg étcsoki
12 dkg vaj
2 nagy tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
egy csipet só
A krémsajtos masszához:
5 dkg cukor
25 dkg Philadelphia sajtkrém
1 tk vaniliaesszencia
1nagy tojás
Recept:
A formákat kivajazzuk, kakaóporral „kilisztezzük”.
A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk.
A csokis masszához mikróban felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Mikor kissé kihűl, hozzákavarjuk a többi hozzávalót. Csak épp addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd egyenlően elosztjuk a sajtkrémet is a tetejükön. A csokis masszát tejjel kicsit higítva koncentrikus köröket rajzolok a fehér massza tetejére, majd hústűvel a közepe felé mintát húzok. Betoljuk az előmelegített 150 fokos sütőbe.
30-35 percig sütöttem. Kicsit kiemelkedett a formából és nagyon szépen ki lehetett őket borítani. Nagyon-nagyon finom!