Paprikás csirkefalatok gnocchival recept

  • Paprikás csirkefalatok gnocchival recept

Paprikás csirkefalatok gnocchival recept  

Hozzávalók:

Négy személyre:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg finomliszt
1 csipet őrölt szerecsendió
só ízlés szerint
a főzővízhez 2 leveskocka
olívaolaj
60-80 dkg csirkemell
2 kis konzerv paradicsom
1 fej vöröshagyma apróra vágva
olaj

1 kis doboz tejföl
keményítő

Recept:

Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval, ízlés szerint sóval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.

Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét.

Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, tetejét kevés olívaolajjal megöntözzük és átkeverjük.

A csirkéhez a mellet kockázzuk fel. Olajon fonnyasszunk hagymát. A tűzről levéve keverjük el benne  a pirospaprikát, majd tegyük bele  ahusit, keverjük át. Sózzuk ízlés szerint, tegyük bele  a paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük puhára. ha megpuhult, keményítővel sűrítsük be, és tejföllel keverjük össze.

Tegyük a gnocchi mellé és fogyasszuk!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*