Hozzávalók:
Négy személyre:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg finomliszt
1 csipet őrölt szerecsendió
só ízlés szerint
a főzővízhez 2 leveskocka
olívaolaj
60-80 dkg csirkemell
2 kis konzerv paradicsom
1 fej vöröshagyma apróra vágva
olaj
só
1 kis doboz tejföl
keményítő
Recept:
Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval, ízlés szerint sóval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.
Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét.
Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, tetejét kevés olívaolajjal megöntözzük és átkeverjük.
A csirkéhez a mellet kockázzuk fel. Olajon fonnyasszunk hagymát. A tűzről levéve keverjük el benne a pirospaprikát, majd tegyük bele ahusit, keverjük át. Sózzuk ízlés szerint, tegyük bele a paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük puhára. ha megpuhult, keményítővel sűrítsük be, és tejföllel keverjük össze.
Tegyük a gnocchi mellé és fogyasszuk!