Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
16 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék :
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evökanál búzadara
eperlekvár
2 tábla tortabevonó + vaj
Recept:
Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg cukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, majd 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és 1-2 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle.
4 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva, sütőpapíron 4 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán.
A töltelékhez a grízt megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával, felhabosítom.
Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot megkenem eperlekvárral. 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztok, melyet vajjal keverek fényesre.
A csokimázra én fehércsokiból csíkokat húztam, majd ezekre merőlegesen hústűvel „szántottam” a mintát.
Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.