Mézes zserbó recept

  • Mézes zserbó recept

Mézes zserbó recept  

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
16 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1-2 evőkanál tejföl

Töltelék :
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
5 csapott evökanál búzadara
eperlekvár
2 tábla tortabevonó + vaj

Recept:

Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg cukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, majd 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és 1-2 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle.

4 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva, sütőpapíron 4 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán.

A töltelékhez a grízt megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával, felhabosítom.

Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot megkenem eperlekvárral. 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztok, melyet vajjal keverek fényesre.

A csokimázra én fehércsokiból csíkokat húztam, majd ezekre merőlegesen hústűvel „szántottam” a mintát.

Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*