Meggyes zabaglione pohárkrém recept

  • Meggyes zabaglione pohárkrém recept
  • Meggyes zabaglione pohárkrém recept

Meggyes zabaglione pohárkrém recept  Meggyes zabaglione pohárkrém recept  

Hozzávalók:

2 pohárhoz:
15 dkg leves meggybefőtt
fél ek keményítő
2 tojássárgája
2 ek cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 dl desszertbor
2 dl tejszín
porcukor
2-3 darab babapiskóta
csokiforgács

Recept:

Ez a  pohárkrém egy alkoholos zabaglione alap tejszínnel lazított változta.  A nálunk borhabként ismert zabaglione, más néven zabaione, a franciáknál sabayon névre hallgató desszert a karácsonyi időszak egyik kedvelt édessége.

Alapreceptje szerint 1 főre 1 tojás sárgáját számoljunk és 1 púpos evőkanál porcukrot. Alaposan keverjük ki, míg habos és krémes lesz és szépen kifehéredik. Ekkor keverjünk hozzá kevés alkoholos italt, például desszertbort vagy finom likőrt. Majd vízgőz felett keverjük folyamatosan, míg besűrűsödik. Várjuk meg, míg kihűl.

A meggyet 2 zacskó vaníliás cukorral feltesszük főzni. Ha forr, a keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, majd a meggyhez adjuk. Alacsony lángon besűrítjük és elzárjuk alatta a gázt.

Verjük keményre  a tejszínt és keverjük el a zabaglione-vel.

A piskótát apró darabokra törjük a poharak aljára tesszük. Megöntöttük a még meleg meggyel, így jobban beszívja.

Kenünk rá egy réteg habos zabaglione-t. Ezután újabb meggy, majd újabb habréteg következik. Tetejére zöldséghámozóval csokit forgácsolunk. Jól behűtve kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*