Hozzávalók:
2-3 személyre:
2 nagy zöldalma
3 szál újhagyma
15 dkg sajt vegyesen
2 dl majonéz
2 dl natúr joghurt
porcukor, só, zöldbors, mustár és cirtomlé ízlés szerint
Recept:
Volt itthon egy jó adag alma, mert próbálok minden napra beiktatni egyet az egészség jegyében. Egy idő után már unalmas magában enni. A sajtot imádom….és hopp, micsoda párosítás, kérem: ALMÁS SAJSALÁTA. Jó, persze a majonéztől rögtön kalóriabombává válik, de a magunk megnyugtatására vásárolhatunk light verziót is.
Az almát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Az újhagymát megfosztjuk végétől és külső hártyájától, majd felkarikázzuk. A sajtokat szintén felaprózzuk. Több fajtát is ki lehet próbálni, nekem csak füstölt és ementáli volt itthon, de kéksajttal is isteni lehet….vagy egy jó adag camembert, cheddar, krémfehérsajt…és sorolhatnám.
A majonézből, mustárból, joghurtból, citromléből, sóval, porcukorral, frissen tört zöldborssal és cseppnyi citromlével ízletes tartármártást keverünk.
Összeforgatjuk a sajttal, almával és hagymával, majd hűtőben néhány órán át hagyjuk összeérni az ízeket.