Hozzávalók:
2 személyre:
30 dkg levelestészta
25 dkg zöld spárga
2 evőkanál tejföl
10 dkg camembert sajt
egy maréknyi kockázott bacon
5 dkg reszelt cheddar sajt
só, bors
1 tojás
Recept:
Mohakonyha-nál pillantottam meg ezt a remek receptet, de mivel nem volt itthon elég camembert, és reszelt sajttal és tejföllel dúsítottam a feltétet. Spárgából a lehető legvékonyabb, legzsengébb szálakat vegyük meg, ha vastagabb, szerintem érdemes előre kissé megpárolni, mert nem tud megpuhulni csak a sütéstől.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A spárgákat mossuk és szárítsuk meg, törjük le az alsó, fásabb végeit. Egy serpenyőben süssük ki az apróra vágott bacont. A tésztát lisztezett sütőpapíron nyújtsuk fél cm vastag négyszögletes lappá, és emeljük rá egy sütőlemezre.
Körben a szélétől befelé egy centivel egy késsel „megkarcoljuk”, mintha keretet csinálnánk, de nem vágjuk át teljesen a tésztát. Ettől fog a ez a „keret” felemelkedni majd a sütés során.
Az így kapott belső négyszöget kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a bacont és annak kisült zsírját. Erre kerülnek szépen a camembert szeletek, majd a spárga. Egy leheletnyi só- és borsszórás, végül a reszelt sajt. A tészta keretét megkenjük a felvert tojással, és durván 20 perc alatt megsütjük.