Spárgás pite recept

  • Spárgás pite recept
  • Spárgás pite recept

Spárgás pite recept  Spárgás pite recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
30 dkg levelestészta
25 dkg zöld spárga
2 evőkanál tejföl
10 dkg camembert sajt
egy maréknyi kockázott bacon
5 dkg reszelt cheddar sajt
só, bors
1 tojás

Recept:

Mohakonyha-nál pillantottam meg ezt a remek receptet, de mivel nem volt itthon elég camembert, és reszelt sajttal és tejföllel dúsítottam a  feltétet. Spárgából a lehető legvékonyabb, legzsengébb szálakat vegyük meg, ha vastagabb, szerintem érdemes előre kissé megpárolni, mert nem tud  megpuhulni csak a  sütéstől.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.  A spárgákat  mossuk és szárítsuk meg, törjük le az alsó, fásabb végeit. Egy serpenyőben süssük ki az apróra vágott bacont. A tésztát lisztezett sütőpapíron nyújtsuk fél cm vastag négyszögletes lappá, és emeljük rá egy sütőlemezre.

Körben a szélétől befelé egy centivel egy késsel „megkarcoljuk”, mintha keretet csinálnánk,  de nem vágjuk át teljesen a tésztát. Ettől fog a ez a „keret” felemelkedni majd a sütés során.

Az így kapott  belső négyszöget kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a bacont és annak kisült zsírját. Erre kerülnek szépen a camembert szeletek, majd a spárga. Egy leheletnyi só- és borsszórás, végül a reszelt sajt. A tészta keretét megkenjük a felvert tojással, és durván 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*