Hozzávalók:
35 dkg málna
30 dkg liszt
25 dkg cukor
3 tojás
1 zacskó sütőpor
2,5 dl joghurt
2,5 dl olaj
2 zacskó vaníliás cukor
2 zacskó hidegen készíthető vaníliás krémpor
7g zselatin
5 dl tej
Recept:
Könnyű, nyári szelet, kezdőknek is ajánlom elkészítését.
Málnaszezon van, így próbáltam valami friss, málnás süteményt keresni, ez „sült” ki belőle.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy 25x35cm-es tepsit. A málnát mossuk meg, tegyünk félre szép szemeket a díszítéshez.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral. Öntsük hozzá az olajat, a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Simítsuk a tepsibe, és szórjuk meg a málnával. Süssük, míg színt kap a sütemény teteje, és a beleszúrt villára nem ragad tészta.
A tetejére zselatinos krémet készítettem. Nem kell megijedni, nem lesz „zselatiníze”, sem kocsonyás állaga, a zselatin épp csak stabilizálja a krémet.
Két zacskó hidegen készíthető krémport verjünk fel egy dl-el kevesebb tejjel, mint amit ír a hátoldali utasítás. A zselatint kevés vízben oldjuk fel, és melegítsük meg a mikróban – ne forraljuk.
Lassan csorgassuk hozzá a zselatint a habhoz, és keverjük jól el.
Simítsuk a sütemény tetejére, és hűtőben szilárdítsuk meg. Kockákra vágva, málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Zsófikám! Most az 5 dl hideg tej az a krémporhoz kell ugye (amiből kevesebb, mint 1 dl tej a kikeveréshez kell)? Egyébként milyen márkájú krémport használsz? Köszi! Pusz
Szia Szörcs!
Arankát használtam, ha jól emlékszem. 3 dl szükséges a zacskó szerint, azaz kettőhöz 6 dl kellene. Így egy dl-el kevesebbet, azaz fél lityót használtam, hogy sűrűbb legyen a krém. Sok sikert, puszpusz
Zsó