Hozzávalók:
Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)
Alap:
20 dkg darált mézes keksz
3 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
A krémhez:
80 dkg natúr krémsajt
18 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
66 g étkezési keményítő
3 dl tejföl
4 egész tojás
4 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja
4-5 evőkanál málnalekvár
Recept:
Extra finom sajttorta!!
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A darált kekszet a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszes morzsánkat. 15 percre betesszük sülni az alapot.
A krémhez a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, majd beleöntjük a formába. A formát kívülről bevonjuk alufóliával, hogy ne szivárogjon bele a víz. Egy magasabb peremű tepsibe tesszük a kapcsos tortaformát, felengedjük kb. 1-2 cm magasan vízzel és 120°C-on 60 percig sütjük. Ekkor a lekvárt kevés vízzel felhigítjuk, és a sütemény tetejét bemárványozzuk.
További 30-40 percig sütjük.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd több órára, de jobb egy egész éjszakára hűtőbe tenni, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.