Hozzávalók:
5 másnapos kifli
10 evőkanál darált mák
5 evőkanál cukor a mákhoz
6 dl tej
fél zacskó vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor az öntethez
2 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó mazsola
vaj
A díszítéshez:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
Recept:
A kifliket vékony karikákra vágjuk. A pudingport összekeverjük tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral, beledobjuk a megmosott mazsolát és híg mártást főzünk belőle.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, egy rétegben kirakjuk a kiflikarikákkal. Megszórjuk cukros mákkal, és a mártást a kiflikre csurgatjuk adagonként. Így folytatjuk a rétegezést, mag a kifli elfogy.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a fokozatosan adagolt cukorral tovább keverjük. Csillagcsöves nyomózsák segítségével feldíszítjük a torta tetejét.
140 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.