Hozzávalók:
libamáj
májjal egyforma mennyiségű bőrös libaháj
6-8 gerezd fokhagyma
bagett
lilahagyma
só
Recept:
A luxusszendvics :)
Vettem egy szép darab libamájat. Alaposan megmostam és egy éjszakára tejben áztattam, hogy a vér eltűnjön belőle. A tejből kivéve szépen letörölgettem.
A fokhagymákat megpucoltam, a libahájat kis kockákra vágtam. Egy lábosba teszem a hájat egy korty vízzel és közepes lángon elkezdem kiolvasztani. Ez – percet vesz igénybe, mely idő alatt időnként megkevergetem a sülő töpörtyűket.
Ha szép ropogós-barnára sültek egy fém szűrővel kiveszem őket, jól lecsepegtetem, és kész a friss töpörtyű. A zsírba szépen belefektetem a májat, hozzádobom a fokhagymákat és fedő alatt 7 percig az egyik, majd 7 percig a másik oldalát sütöm meg.
Ha kész egy csinos jénai tálba emelem át a májat, és köré öntöm a zsírt a fokhagymagerezdekkel együtt. Ekkor sózom jó alaposan, kihűtöm, majd hűtőben szilárdra lehet dermeszteni.
A bagetteket megkenem a zsírral, szeletelt májat és szeletelt lilahagymát fektetek rá, és „töpikkel” gazdagítom.