Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 ek olaj
só bors
2 dl sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tejföl
reszelt sajt
1 mokkáskanál só
Recept:
Remek egytálételnek találtam a bolognai spagetti újraértelmezését. A leleményes ötlet egy receptújság találmánya.
A raguhoz pucoljuk meg a hagymát és vágjuk egészen apróra. Kevés olajon kevergetve futtassuk meg, majd sózzuk és pici víz hozzáadásával pároljuk puhára. Ha zsírjára sült, adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg. Fűszerezzük, öntsük fel paradicsompürével, és alacsony lángon főzzük készre.
A galuskának egy nagy lábosban forraljunk vizet (kb. 3 liter 3 ek. sóval). A lisztet keverjük el a tojással,a sóval és annyi vízzel, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Szaggassuk a forrásban levő vízbe a galuskákat. Ha feljöttek a víz színére várjunk fél percet és szedjük ki szűrőkanállal. Halmozzuk a tetejére a ragut, gazdagítsuk tejföllel és reszelt sajttal. Én még átpirítottam kissé a sütőben is.