Bolognai galuska recept

  • Bolognai galuska recept
  • Bolognai galuska recept
  • Bolognai galuska recept

Bolognai galuska recept  Bolognai galuska recept  Bolognai galuska recept  

Hozzávalók:

40 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 ek olaj
só bors
2 dl sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 tk oregano
1 tk bazsalikom

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tejföl
reszelt sajt
1 mokkáskanál só

Recept:

Remek egytálételnek találtam a bolognai spagetti újraértelmezését. A leleményes ötlet egy receptújság találmánya.

A raguhoz pucoljuk meg a  hagymát és vágjuk egészen apróra. Kevés olajon kevergetve futtassuk meg, majd sózzuk és pici víz hozzáadásával pároljuk puhára. Ha zsírjára sült, adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg. Fűszerezzük, öntsük fel paradicsompürével, és alacsony lángon főzzük készre.

A galuskának egy nagy lábosban forraljunk vizet (kb. 3 liter 3 ek. sóval). A lisztet keverjük el a  tojással,a  sóval és annyi vízzel, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Szaggassuk a  forrásban levő vízbe a galuskákat. Ha feljöttek a víz színére várjunk fél percet és szedjük ki szűrőkanállal. Halmozzuk a tetejére a ragut, gazdagítsuk tejföllel és reszelt sajttal. Én még átpirítottam kissé a  sütőben is.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*