Hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg juhtúró
1 apró fej lilahagyma
pirospaprika
só
bors
köménymag
ízlés szerint tejföl
Kapribogyó
4 nyárshoz:
kb 12 dkg mozzarellagolyó
12 koktélparadicsom
friss bazsalikomlevelek
Recept:
Megtetszett egyy receptújság paradicsomnyárs ötlete. Úgy gondoltam, magában kevés, így az otthoni maradék juhtúróból készítettem egy kis kőrözöttet – rendes túró nem volt itthon -, és a kőrözöttes szendvicshez remek kísérőnek bizonyult.
A hagymát nagyon apróra vágjuk. A juhtúrót robotgéppel kikeverjük a pirospaprikával, hogy szép narancssárga krémet kapjunk.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymát is és a köménymagot is.
Az egészet habosra kikeverjük annyi tejföllel, hogy még sűrű, kenhető maradjon.
Pirított kenyérre kenve tálaltam. Kapribogyóval díszítettem.
A nyársakhoz megmostam a paradicsomot és a bazsalikomleveleket, majd megszárogattam konyhai papírtörlőn. A paradicsomok szárait kitörtem. Hurkapálca végét kihegyeztem késsel, majd felváltva ráhúztam a paradicsomot, a bazsalikomot, és a mozzarellagolyókat.