Hozzávalók:
8-10 darabhoz:
Piskóta:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
Krém:
2 zacskó tejszínhabpótló por
2,5 dl tej
3 kávéskanál nescafe
fél zacskó zselatinfix
1 tubus tejszínes krémsajt
1 tábla tortabevonó
Recept:
Végre megvásároltam hőn áhított csoki transzferfóliámat.
Nagy az öröm, semmi sem tántorít vissza, hogy a 9 munkahelyen töltött óra után, este hétre hazaérve nekiálljak tesztelni.
Tibi csoki – első próba. Finom, de nem szilárdul.
Party tortabevonó: isteni alany!
Sajnos nem volt elég, így belekevertem egy adag régebbi, kevésbé jó minőségű bevonót, így nem lett szép fénye a csokidísznek, de sebaj, előttem a világ,még sokat próbálkozhatom. Ez a mai desszert sajnos, nem lett pontos, se szép, de már körvonalazódik a transzferfólia által kitárulkozó világ, ma viszont fáradt vagyok…
No, beszéljünk a desszertről. Vékony piskóta, csokipalást és kávékrém. Tömény, aromás. És nem utolsósorban gazdaságos.
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A három tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze. A muffintepsi mélyedéseit vajazzuk, lisztezzük ki, egy egy nagyon vékony réteg piskótát kanalazzunk beléjük. Tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A csokipalásthoz mérjük meg, mekkora palástra van szükségünk, és vágjuk kia fóliából. A csokit olvasszuk fel, kenjük rá a csoki fóliára, és helyezzük el körben palástként a muffinformákban.
Ha megszilárdult a csoki, lehúzzuk róluk. Kivesszük a piskótákat, tányérra helyezzük, rátesszük a palástokat és habzsák segítségével betöltjük a krémmel.
A krémhez a kávéport pici tejben feloldjuk. A sajtot, a porokat, a tejet és a kávés tejet felverjük kemény habbá, majd beletesszük a zselatinfixet is. Ha szükségesnek érezzük, porcukorral édesítjük.