Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
3 tojássárgája
Krém:
1tábla csokoládé
1 dl tejszín
6 dkg vaj
1 evőkanál őrölt kávé
2 kávéskanál nescafe
máz:
1 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
10 dkg porcukor
kávészemek
Recept:
A megadott hozzávalókból 30 keksz lesz.
A krémet előző nap készítsük el. Ehhez olvasszuk össze gyenge tűzön a tejszínt, a vajat, a kávékat és a csokoládét. Tegyük hűtőbe.
A tésztához a hozzávalókból (ha szükséges, kevés tejjel) állítsunk össze ruganyos tésztát,és néhány órára tegyük hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra és szaggassunk ki belőle köröket. 200 fokos sütőben 12-15 percig, míg enyhe színt kapnak.
A mázhoz a fehérjét a cukorral és a citromlével verjük fel fényes mázzá. A korongok felét mártsuk a mázba, tegyünk mindegyikre egy-egy szem kávét, majd tegyük vissza a langyos sütőbe, míg a máz megszárad.
A krémet vegyük ki a hűtőből és robotgéppel habosítsuk ki. A kihűlt korongokat kenjük meg vele, majd helyezzük rájuk „mázas párjukat”. Kis hűtés után a krém megszilárdul.