Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
fél fej kelkáposzta
1 ek keményítő
1 kis fej hagyma
kevés zsír
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
3 szem szegfűbors
Recept:
A téli szezon slágere a kelkáposzta. A szaga nem túl vonzó, de nagyon egészséges és finom!
Nemcsak kalciumban gazdag, hanem igen sok A-vitamint tartalmaz. Ezenkívül C-vitamint, E-vitamint, valamint B- és K-vitamint, valamint folsavat tartalmaz.Általában a korai fajták laza fejűek, a leveleik sötétzöldek, erősen fodrosak. Az őszi-téli kelkáposzták feje tömöttebb, színe világosabb.
Káposztás egytálételünkhöz pucoljunk meg egy apró fej hagymát és vágjuk apróra. Kevés olvasztott zsíron kevergetve futtassuk meg, majd sózzuk és pici víz hozzáadásával pároljuk puhára. Ha zsírjára sült, adjuk hozzá a húst, és kavargatva pirítsuk meg. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a köményt, a fokhagymát és a szegfűborsot. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult a hús, csíkozunk fel fél fej kelkáposztát és adjuk hozzá. Főzzük össze, amíg a káposzta megpuhul.
Oldjunk fel egy evőkanál keményítőt két evőkanál vízben, adjuk az ételhez és forraljunk egyet rajta.