Hozzávalók:
2 személyre:
1 nagy kacsamell
só
bors
fokhagyma
majoranna
10 dkg aszalt szilva
2 dl vörösbor
méz
puncs fűszerkeverék
keményítő
Recept:
Omlós kacsahús fűszeres, pikáns szilvamártással….
A kacsamellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával, majorannával és állni hagyjuk egy órán át. A bőrét beirdaljuk, majd bőrrel lefelé serpenyőbe tesszük és nagy lángon elkezdjük sütni, míg a zsír kiolvad belőle. Megfordítjuk, és minden oldalát szépen megkapatjuk.
Ezután tűzálló tábla tesszük, és lefedve, kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.
A fóliát levéve pirosra sütjük. A mártáshoz a szilvát egy éjjelen át áztatjuk a borban. Ezután láboskába tesszük, mézzel, fűszerekkel ízesítjük és beforraljuk. Aki sűrűbben szereti, keményítővel sűrítse.
A hús mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!