Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
1-2 evőkanál rum
Töltelék:
Málnalekvár (barack, stb…)
Máz:
2 tábla tortabevonó+kevés olaj
Recept:
A hozzávalókat gyorsan, hideg kézzel összegyúrjuk, 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki a tésztából.
Egymástól kissé távol tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, mert sütés közben nőnek! Előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig sütjük (aranysárga szín eléréséig).
A korongokból kettőt-kettőt málnalekvárral összeragasztunk és a tortabevonóból készített csokimázzal bevonjuk.
A bevonót kevés olajjal nagyon lassan, mikrohullámú sütőben kb. 300 watton olvasztjuk fel, gyakran kivéve, megkavarva olvasztjuk fel.