Hozzávalók:
20-25 deka krémsajt
5 deka vaj
1 dl tej
15 deka cukor
6 tojás
6 deka liszt
2 dkg étkezési keményítő
fél citrom leve
reszelt citromhéj
1 csipet só
Recept:
Isteni pihe-puha állagú piskótás sütemény. A receptet Macikonyhától szereztem.
A krémsajtot, a vajat és a tejet egy edényben összeolvasztom (mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett)
Egy kb. 22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek és kívülről 2 réteg alufóliával körbetekerem. Egy magasabb tepsibe kb. 3 ujjnyi vizet engedek és a sütőbe tolom. Hőlégkeveréses sütőnél kb.150°C-ra, normál sütőben 170 °C-ra állítom a hőmérsékletet.
A tojások sárgáját a citromlevet és a citromhéjat a kihűlt krémbe keverem, majd beleszitálom a keményítővel elkevert lisztet, és a habverővel csomómentesre keverem.
A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom. A tojásfehérjét ne verjük teljesen keményre, mert sütés után összeeshet a piskóta.
A masszát a tortaformába öntöm, és azt óvatosan a vízfürdőbe ültetem, és kb. 60 perc alatt készre sütöm a süteményt. A sütő ajtaját közben tilos nyitogatni!
A kész süteményről azonnal lefejtem a csatos forma oldalát és a fóliát.
Porcukorral meghintve tálalom.