Hozzávalók:
Palacsinta:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz
só
Töltelék:
1 fej vöröshagyma
zsiradék (én olajat használok)
pirospaprika
só
2 paradicsom (vagy konzerv)
1-2 tv paprika
főzőtejszín
egy evőkanál keményítő
40 dkg pörköltnek való hús (ki mit szeret)
1 doboz tejföl
Recept:
Egyik nagy kedvencem…
A töltelék készítése több időt igényel, de előre is elkészíthető, és tejföl nélkül fagyasztható.
Pörköltet készítek, 2 személyre kb. 40 deka húsból. Ez lehet csirkemell, sertéscomb, akár csirkecomb is. Apróra vágott hagymát pirítsunk meg olajon kis sóval. A tűzről levéve keverjünk el benne egy evőkanálnyi édesnemes pirospaprikát. Tegyük bele a kockákra vágott húst, két nagy paradicsomot felaprítva, egy tv paprikát szintén apróra vágva, sózzuk, és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.
A tűzre visszatéve főzzük puhára. Ha ezzel megvagyunk, a húsokat szűrőkanállal vegyük ki, daráljuk le és keverjük el tejföllel ízlés szerint.
A megmaradt levet sűrítsük be tejszínnel (esetleg keményítővel – én mindig ezt használok liszt helyett).
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal (Van, aki nem tesz a tésztába – én szoktam). Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben ki a palacsintákat (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elég).
A palacsintákat töltsük meg a krémmel, locsoljuk meg a szósszal, és
Jó étvágyat!!!