Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 literívíz
3 leveskocka
5 dkg vaj
1 tubus krémsajt
2 dl tejszín
Recept:
Hagymaleves….sokáig rémálmaim netovábbja volt – ugyan kóstolás nélkül. Úgy képzeltem, hogy valami savanyú, hagymaízű lötty lehet, mígnem Betti olyan lelkesedéssel beszélt az új receptjéről, hogy elhatároztam, kipróbálom.
És megérte! Isteni, tejszínes-krémes leves, melyben a hagymakarikák – mintha csak tészta lenne – egyáltalán nem hagymaízűek!
Megolvasztottam a vajat majd beletettem a meghámozott, szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és k fél órán keresztül -időnként kevergetve – lassú tűzön pároltam. Ezután felöntöttem a vízzel, beletettem a többi hozzávalót és összefőztem. Én a sűrűségét segítettem egy kis keményítővel, de biztos lesznek ellenlábasaim, szóval, ez nem kötelező!
Reszelt sajttal, krutonnal isteni!