Hozzávalók:
Piskótához:
3 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
Habcsókréteghez:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 kiskanál ecet
1 evőkanál keményítő
Krémhez:
2 dl tejszín
2 zacskó tejszínhabpótló por
3 dl tej
cukrozatlan kakaópor
2 zacskó zselatinfix
porcukor ízlés szerint
ízesítő
Recept:
Vékony piskótarétegen kakaós hab, habcsókréteg és újra hab…Mennyei finomság!
A piskótaréteghez melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojások fehérjét verjük fel csipet sóval kemény habbá. A sárgáját a cukorral és a kakaóporral keverjük habosra. Tegyünk egy kevés fehérjehabot hozzá, óvatosan, kanállal keverjük el. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és tegyük hozzá a többi fehérjehabot, és óvatosan keverjük el, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsük sütőpapírral bélelt aljú tortaformába, és tegyük a sütőbe. Amint emelkedni kezd a tészta, mérsékeljük a meleget 150 fokra. tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Ha elkészült, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük a forma aljára.
A habcsókréteghez verjük fel keményre a tojásfehérjét és keverjük hozzá a többi hozzávalót. Vajazott tortaformában, 150 fokos sütőben 80 percig szárítsuk, majd hagyjuk ott kihűlni.
Készítsük el a kakaós habot: egy habport, 1,5 dl tejet és egy tejszínt verjünk habbá. Ízesítsük kakaóval és porcukorral és keverjünk hozzá másfél zacskó zselatinfixet. Simítsuk a piskótára krémet.
Erre helyezzük a habcsókréteget.
A fehér habhoz a habport verjük fel 1, dl tejjel, ízesítsük porcukorral, vaníliával (én tettem bele kókuszkrémet és kókusztejport is), keverjük hozzá a maradék zselatinfixet, és simítsuk el a krémet a habcsók tetején. Hűtsük jól be, legyen ideje a szilárdulni. Tetejét kakaóporral szórhatjuk.