Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 tortazselé
2 evőkanál cukor a zseléhez
1 doboz őszibarack konzerv
1 zacskó Aranka hidegen készíthető puding
3 dl tej
Recept:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (hőlégkeverésnél 180).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig verjük a cukorral. A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgájás cukrot és a lisztet, vigyázva, hogy a hab a legkevésbé törjön.
Vajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük és betoljuk a sütőbe. Ha feljött, mérsékeljük a lángot, és addig sütjük míg színt kap.
Ha kész, kiborítjuk a formából. A pudingot előírás szerint elkészítjük, majd a tortára kenjük. A gyümölcsöt vékony szeletekre vágva elrendezzük a tetején.
A zselét szintén a leírás szerint elkészítjük és 8 perc hűlés utána torta tetejére kanalazzuk gyors mozdulatokkal, hogy szépen elfedje. Hűtsük és tálaljuk!
Kedves recept tulajdonos! Nagyon szépen köszönöm a receptet, másodszorra sikerült is a lap ugyanis az elsőböl kifelejtettem a sütőport. Annyira bujtam a receptet hogy mindent ugy csináljak ahogy kell hogy miután betettem a sütőbe utána olvasgatva még a receptet kiszurtam hogy fent a sütőpor is szerepel, de másodszorra már azt is belekalkuláltam.