Hozzávalók:
2 személyre:
10 dkg kerek szemű rizs,
4 dl tej,
15 dkg cukor,
fél doboz konzerv ananász,
3 dl tejszín,
2 zacskóvaníliás cukor
Recept:
Könnyű nyári frissítő.
A rizst hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A tejet 2 dl vízzel, a cukorral, a margarinnal és 1 csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és lassú tűzön, gyakran megkeverve puhára-sűrűre főzzük (kb. 20 perc), majd langyosra hűtjük. Aki szereti, tehet bele mazsolát, fahéjat.
Kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a langyos rizshez. Kelyhekbe teszünk egy sor ananászt, majd rá a habos rizst és megint ananászt.
Mentalevéllel díszítjük.